woensdag, 19. oktober 2005 - 20:55

Meisjes moeten seksuele handelingen voor webcam verrichten

Raamsdonksveer

Een minderjarige inwoonster (16) van Raamsdonksveer deed medio 2005 aangifte van bedreiging op internet, wat voor de politie aanleiding was om een onderzoek op te starten. Het meisje verklaarde tegenover de politie dat zij een onbekende man had leren kennen via MSN.
<BR>
<BR>Op zijn verzoek ontkleedde zij zich voor de webcam, waarop de man de beelden op zijn computer opsloeg. Vervolgens chanteerde hij het meisje door te dreigen om haar foto’s op internet te plaatsen. Dat kon ze voorkomen door seksuele handelingen te verrichten voor de webcam.

Het meisje gaf daaraan toe, waarna hij eveneens deze beelden vastlegde op zijn computer. De politie kon de man achterhalen. Het betrof een 19-jarige inwoner van Beverwijk, wiens computer onmiddellijk in beslag genomen werd.

Bij het onderzoek van deze computer stuitte de politie op nog 24 andere gevallen. Daarbij werden de minderjarige meisjes op dezelfde manier gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Zij variëren in leeftijd van 13 tot 19 jaar en wonen verspreid over heel Nederland. Het gaat om digitale beelden, bestaande uit foto’s en filmpjes met kinderporno.

De verdachte was met al zijn slachtoffers in contact gekomen via MSN. De politie heeft het overgrote deel van de slachtoffers en hun ouders inmiddels kunnen bereiken en informeren. Op dinsdag 18 oktober ging de politie over tot de arrestatie van de verdachte. De man is in verzekering gesteld en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Aanstaande vrijdag 21 oktober wordt de verdachte voorgeleid bij de Officier van Justitie. ©BON
Provincie:
Tag(s):