maandag, 28. november 2005 - 21:04

Met 140 km/h door de sneeuw jakkeren

Biddinghuizen

De videosurveillanceauto heeft afgelopen vrijdag tijdens de sneeuwval ook weer gereden. Hoewel verwachtingspatroon was dat er, gezien de weersomstandigheden,niet te hard gereden zou worden, was de werkelijkheid geheel anders. Op de Harderdijk te Biddinghuizen werd een 40-jarige automobilist uit Dronten geklokt op 140 km/h waar 80 is toegestaan.

Volop sneeuw aan beide kanten van de weg maar dit was blijkbaar geen reden voor de bestuurder zijn weg over de dijk te vervolgen met een snelheidsoverschrijding van 60 km/h. Het had in Biddinghuizen flink gesneeuwd en de sporen hiervan waren nog duidelijk zichtbaar. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Oostvaardersdijk in Lelystad werd ondanks het slechte weer en de drukte op de weg, de snelheid van een 41 jarige automobilist uit Lelystad geklokt op 122 km/h. Naar aanleiding van deze snelheidsoverschrijding met 42 km/h en drie maal inhalen over de doorgetrokken streep kreeg de bestuurder een stopteken. Juist toen de bestuurder het stopteken kreeg, haalde hij de voor hem rijdende videoauto weer in, over de doorgetrokken streep. Een aanrijding kon nog net worden voorkomen.

Op de Roerdompweg ten slotte werd ook nog een automobilist betrapt met een snelheid van 124 km/h waar 80 is toegestaan en het inhalen over een doorgetrokken streep.
Provincie:
Tag(s):