woensdag, 17. augustus 2005 - 15:54

Micro spelcomputer van Nintendo

De nieuwste telg uit de Game Boy familie wordt 4 November in Europa verwacht. De kleine maar stijlvolle spelcomputer heeft de naam 'Game Boy Micro' meegekregen. Deze naam is niet voor niets, de kleine spelcomputer is 10 cm lang, 5 cm breed en nog geen 2 cm dik. Daarbij is hij slechts 80 gram licht.

Het uiterlijk, afmetingen en gewicht zijn volgens Nintendo niet ten koste gegaan aan de prestaties. Qua processorkracht heeft de 'Micro' evenveel power als zijn grotere broer 'Game Boy Advance SP'. Ook kunnen alle spellen die voor de 'Game Boy Advance SP' geschikt zijn gespeeld worden op de 'Micro'.

Naast de met led verlichtte start en select knoppen en een 5 cm groot LCD-scherm (scherpste scherm ooit in een Game Boy ingebouwd) kan je verschillende frontjes kopen om je 'Micro' een eigen uitstraling te geven.

De 'Micro' heeft net als zijn grote broer een ingebouwde oplaadbare lithium-ion batterij en je kan er een hoofdtelefoon met standaard stekkertje op aansluiten.

In Europa zal de spelcomputer 99 euro gaan kosten. Een koopje als je ziet dat de spellen verkocht worden voor 49 euro per spel.
Categorie:
Tag(s):