zaterdag, 13. augustus 2005 - 12:28

Middelbrand sportcentrum

Sittard

Zaterdagmorgen is de brandweer Sittard gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Sportcentrumlaan in een sporthal te Sittard. Omdat er gelijktijdig meerdere meldingen van de brand binnenkwamen heeft de Regionale Alarmcentrale besloten al tijdens het aanrijden middelbrand te geven, waardoor het gehele korps Sittard gealarmeerd is geworden.
<BR>
<BR>Bij het ter plaatse komen bleek het voorste gedeelte van de sporthal waar de kantine, kleedkamers, berging en kantoren waren gevestigd volledig in brand te staan en zelfs op een aantal plaatsen al uitslaand.

Besloten werd tot een binnenaanval om de brand in het voorste gedeelte te houden om de sporthal zelf te behouden. De eerste ploegen die binnen ingezet werden troffen sporen aan die op sporen van inbraak duidden. Verder werd de bluswerkzaamheden bemoeilijkt door de gebruikte materialen en de constructie van het plafond en dak en waren er kleine problemen met de waterwinning aangezien de stand van de beek net hoog genoeg was.

Door toedoen van de binnenaanval, stralen van buiten en het inzetten van de hoogwerker is de sporthal behouden gebleven, maar moet helaas het voorste gedeelte als verloren worden beschouwd. De sporthal heeft behoorlijke waterschade en meerdere sportverenigingen en het Cios zijn helaas de dupe van de brand en zullen moeten uitkijken naar een andere accommodatie. © BON – foto’s: Michael Mesters
Provincie:
Tag(s):