dinsdag, 13. september 2005 - 17:39

Miljonairsdochter ontvoerd

Amsterdam

Een team van de Dienst Centrale Recherche is met man en macht op zoek naar de 37-jarige Claudia Melchers. De dochter van Hans Melchers (eigenaar van Melchemie Holland)verdween kort nadat zij in een woning in Amsterdam-Zuid werd overvallen. Omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer door de overvallers was meegenomen werd direct een grootschalig rechercheonderzoek ingesteld. Op dit moment is de vrouw nog steeds spoorloos.

Rond halfelf kreeg de politie een melding van een overval in een woning in Amsterdam-Zuid. Daarbij zou iemand bedreigd en gekneveld zijn. Ook was er sprake van de aanwezigheid van twee jonge kinderen. Agenten troffen in de woning een kennis van de bewoners aan. Hij verklaarde dat hij zojuist door één van de kinderen was bevrijd, nadat hij door een aantal gewapende mannen was bedreigd en gekneveld. De vrouw werd vervolgens door de overvallers meegenomen. Sindsdien ontbreekt van haar ieder spoor. De kinderen bleven ongedeerd.

Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer verdween houdt de recherche ernstig rekening met een ontvoering. De technische recherche heeft de woning direct minutieus onderzocht en agenten hebben een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Over een motief of de aanleiding voor de vermeende ontvoering is nog niets bekend.

Het bedrijf Melchemie is in de jaren 80 in opspraak geweest i.v.m mogelijk verhandelen van grondstoffen voor het produceren van gifgas aan Irak. Of deze ontvoering van de Claudia Melchers verband houdt met deze leveringen is niet bekend. De politie sluit in dit onderzoek niets uit en legt de prioriteit bij het opsporen van de vrouw. De echtgenote van Hans Melchers is in het verleden ook ontvoerd geweest.
In verband met de veiligheid van het slachtoffer en het belang van het onderzoek worden er door de politie verder geen mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):