donderdag, 11. augustus 2005 - 12:21

Minardi bevestigt Enrico Toccacelo als derde coureur

Het team van Minardi heeft vandaag bekend gemaakt dat Enrico Toccacelo voor de rest van het seizoen zal functioneren als derde coureur op de vrijdag. Dit zal de eerste keer zijn dat het Italiaans/Engelse team met een vrijdagcoureur in actie komt; op Chanoch Nissani na, die gedurende de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije een eenmalige kans kreeg.

De Italiaanse coureur was vorig seizoen actief in het kampioenschap van de Formule 3000, waar hij uiteindelijk op een tweede plaats in het kampioenschap wist te eindigen, twaalf punten boven Robert Doornbos en veertien punten onder Vitantonio Liuzzi. In zijn drie jaar F3000 wist hij ook nog drie races te winnen en behaalde hij éénmaal een pole position. Dit seizoen heeft hij in de WorldSeries van Renault gereden, waar hij de openingsrace van het seizoen wist te winnen, om vervolgens te vertrekken bij zijn werkgever Victory Engineering.

Enrico Toccacelo liet weten uiteraard erg blij te zijn met zijn kans in de Formule 1: “Dit is een geweldige kans voor mij, en ondanks dat het allemaal zo snel tot stand is gekomen, is het nog steeds moeilijk om het te geloven. Dit is echter het moment waar alle jonge coureurs naar toe werken, en ik heb mezelf voorgesteld dat ik zo veel mogelijk op een zo snel mogelijke manier zal leren, terwijl ik tegelijkertijd het best mogelijke werk voor het team lever. Minardi heeft vele malen laten zien dat dit een uitstekende plaats voor een coureur is om zijn carrière in de Formule 1 te beginnen, en ik ben van plan het beste uit deze kans te halen.�

Ook teambaas Paul Stoddart was blij met de komst van de Italiaanse coureur: “We zijn erg blij dat Enrico ons team vergezelt als testcoureur op de vrijdag. Hij heeft een sterk baanrecord in een aantal raceklasse en dit zal een uitstekende manier voor hem worden om zijn zinnen op de Formule 1 te zetten. Ik ben er zeker van dat hij snel in staat zal zijn om nuttige data te verschaffen voor onze technische afdeling. De Minardi Cosworth PS05 heeft al getoond dat het er allemaal in zit, en ik ben er zeker van dat we met Enrico op onze lijst van coureurs het proces van ontwikkeling kunnen versnellen.�

Momenteel zijn er nog zes races op de huidige kalender van de Formule 1 en Toccacelo zal vanaf de Grand Prix van Turkije zien zijn op de vrijdag voorafgaande aan de race. Deze zes Grand Prix zal hij de teamgenoot zijn van de Nederlanders Christijan Albers en Robert Doornbos.
Categorie:
Tag(s):