vrijdag, 16. september 2005 - 17:42

Mishandeling wordt moord

Damwoude

Een 32-jarige inwoner van Veenhuizen is vrijdag voor een periode van 14 dagen in voorlopige hechtenis gesteld. De man heeft woensdag jl. een 63-jarige inwoner van Damwoude zwaar mishandeld in zijn woning. Het slachtoffer is diezelfde nacht overleden.

Het slachtoffer meldde de politie woensdag nog dat hij zonder aanleiding diverse malen was geslagen door een 32-jarige inwoner van Veenhuizen. De 32-jarige man kon op dezelfde dag nog worden aangehouden in Dokkum.Door het overlijden van het slachtoffer wordt de 32-jarige moord cq doodslag danwel zware mishandeling met de dood tengevolge hebbend tenlastegelegd.

De verdachte heeft het gebruik van geweld tegenover de 63-jarige man bekend en is vrijdag op vordering van de officier van justitie, door de rechter-commissaris in de rechtbank Leeuwarden in bewaring gesteld. De verdachte mag tijdens zijn hechtenis geen contact met de buitenwereld hebben met uitzondering van zijn advocaat. Op 28 september a.s. zal de raadkamer van de rechtbank Leeuwarden, op vordering van de officier van justitie, beslissen of de verdachte langer in voorlopige hechtenis moet blijven.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is opdracht gegeven de precieze doodsoorzaak vast te stellen, de uitslag van de sectie is tot op heden niet bekend.
Een politieteam van 10 tot 15 mensen is bezig met het onderzoek. ©BON
Provincie:
Tag(s):