vrijdag, 12. augustus 2005 - 13:46

Mogelijk brandstichting in dure villa

Een grote kapitale rietgedekte villa en bijgebouw is vrijdagochtend om 03.00 uur in het buurtschap Padberg aan de Europaweg bij het Drentse Coevorden, in vlammen opgegaan. In het pand was toen de brand uitbrak niemand aanwezig. De bewoners zijn op vakantie in Zwitserland en moesten het slechte nieuws telefonische vernemen. De brand werd ontdekt toen het diefstal alarm afging. Toen de brandweer Coevorden ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak.

De buurtbewoners denken dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Er werd door de politie een ingeslagen ruit en een aansteker gevonden. Officier van Dienst van de brandweer Coevorden vindt het ook vreemd dat het diefstal alarm afging waarna de woning in brand stond. De politie zal dan ook een nader onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand die de hele hoeve verteerde.

De brandweer korpsen van Coevorden en Schoonebeek bestreden de grote brand en zijn nog de gehele vrijdag zoet met nabluswerkzaamheden. Daar er sprake was van vliegvuur werden omliggende rietgedekte boerderijen in de gaten gehouden. uit een bijgebouw konden nog een auto en twee rijtuigen worden gered door buurtbewoners. Foto Harm Meter
Provincie:
Tag(s):