woensdag, 3. augustus 2005 - 19:59

Mogelijk serie verkrachter aangehouden

Breda

De politie van het district Breda heeft deze week een man aangehouden die wordt verdacht van het plegen van twee verkrachtingen in 2002 en 2003. Het betreft een 25-jarige inwoner van Breda. Het eerste misdrijf vond plaats in de vroege ochtend van 8 augustus 2002. Een 18-jarige vrouw werd verkracht toen zij over de Oosterhoutseweg fietste tussen Teteringen en Oosterhout. De vrouw passeerde toen een wandelaar die haar van haar fiets trok en in de greppel gooide. Daar vergreep hij zich aan haar. De politie heeft naar aanleiding van dit misdrijf een nauwkeurig rechercheonderzoek verricht waarbij onder andere DNA-materiaal werd veiliggesteld van een vermoedelijke dader. Op dat moment kon dit echter niet leiden tot aanhouding van de verdachte.

Op 30 juli 2003 vond er wederom een verkrachting plaats maar nu op de Rithsestraat. Vroeg in die nacht reed een 23-jarige inwoonster van Etten-leur met haar scooter toen plotseling een auto voor haar ging rijden en haar met haar scooter de naastgelegen greppel in reed. De man stapte uit de auto en trok haar onder bedreiging van een mes de greppel uit. Het slachtoffer verzette zich hevig waardoor het bij een poging tot verkrachting bleef. De vrouw liep bij de schermutseling het nodige letsel op. Ook bij dit incident stelde de politie een grondig onderzoek in. Maar ook hier kon op dat moment geen dader worden aangehouden.

De verdachte liep alsnog tegen de lamp doordat hij elders in het land werd aangehouden voor een licht vergrijp waarbij zijn DNA werd veiliggesteld. Hierdoor kon de verdachte in verband worden gebracht met deze ernstige zedenmisdrijven en worden overgebracht naar de districtsrecherche van de politie Breda. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. © BON
Provincie:
Tag(s):