vrijdag, 6. mei 2005 - 0:26

Mogelijk tweede schutter

Vandaag is het 3 jaar geleden dat de politicus Pim Fortuyn (54) werd doodgeschoten op het mediapark in Hilversum. Vrijdagochtend hebben nabestaanden, vrienden en enkele politici Pim op het mediapark in Hilversum herdenken. Ook in zijn geboorteplaats Rotterdam zal in de middag Pim herdacht worden. Op maandag 6 mei 2002, om 18:06 uur, werd Pim Fortuyn (54) door vijf kogels om het leven gebracht. Volgens de vriendengroep van Pim stinkt het zaakje aan alle kanten.

Toen de vriendengroep hoorde dat de Hilversumse (KLPD) agent zijn gezin en uiteindelijk ook zichzelf doodschoot, zijn er bij ‘de vrienden van Pim’ bellen gaan rinkelen, zo zegt woordvoerster Jennifer Vette in het weekblad Aktueel. Volgens hen wist de hoofdagent meer, maar bezweek de agent onder de opgelegde zwijgplicht.

Volgens de vriendengroep heeft de agent precies geweten hoe het in elkaar zat. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat er op een dak een sluipschutter heeft gelegen, die na de aanslag is geholpen met zijn vlucht. Ook de rol van Van der G. is duidelijk, volgens Jennifer was Volkert de kop van jut geworden, nadat hij verdachte was op de moord van milieuambtenaar Chris van de Werke.

Ook blijft het vreemd dat vlak na de aanslag op de politicus op het mediapark vrijwel meteen een grote hoeveelheid ME-ers ter plaatse waren. Bij navraag bleek het peloton toevallig in de buurt te zijn voor een oefening. Van de camerabeelden die op elke hoek van het mediapark opnames maken, zijn de videobanden verdwenen.

De vriendengroep vindt het jammer dat de autoriteiten hen niet serieus neemt. Toch laten ze het er niet bij zitten en zullen steeds meer bewijs proberen te verzamelen om het gevestigde establishment waaronder rechters, politie, politici en vermoedelijk ook het koningshuis het recht te doen laten spreken. Toch blijft het gissen zolang niemand spreekt, zelf toen het de Hilversumse politieman teveel was geworden, waarom heeft hij de media niet ingelicht voor hij zijn gezin en zichzelf vermoorde. ©BON

Provincie:
Tag(s):