zaterdag, 13. augustus 2005 - 13:49

Muizen voor die-hard gamers

Naast het nieuwe keyboard, de G15, heeft Logitech ook twee nieuwe muizen uitgebracht. De muizen, G5 en G7, zijn door Logitech voorzien van hun nieuwste generatie laser, ultra-snelle USB transfer en geavanceerde software.

De nieuwe laser die Logitech in beide muizen heeft aangebracht heeft een resolutie van 2000 dpi wat overeenkomt met de capaciteit om 114 centimeter per seconde waar te nemen. Om deze extreme prestaties te ondersteunen zijn de muizen uitgerust met full-speed USB ondersteuning. Met deze ondersteuning kunnen de muizen 500 wijzigingen van de positie van de muis per seconde doorgeven aan de computer. Andere muizen doen dit ongeveer 60 tot 125 keer per seconde.

De G7, de draadloze variant, is lag-vrij en storingsongevoelig. Dit garandeerd de vrijheid van een draadloze muis zonder dat een slechtere performance het resultaat is. Verder bezit deze muis een batterij-indicator en twee oplaadbare lithium-ion accu packs. Aangezien slechts één van de packs in gebruik is, kan de ander alvast opgeladen worden.

De G5, de variant met draad, is voorzien van 16 ronde gewichtjes. Deze gewichtjes kunnen in een speciale houder in de muis geplaatst worden, zodat het gewicht van de muis aangepast kan worden aan de behoefte van de speler. Acht gewichtjes hebben een gewicht van 1.7 gram en de andere acht zijn 4.5 gram.

In Nederland zullen deze muizen te koop zijn in September. De verkoopprijzen voor Nederland zijn nog niet bekend, maar in Amerika kost de G5 69.99 dollar en de G7 99.99 dollar.
Categorie:
Tag(s):