zaterdag, 20. augustus 2005 - 20:57

N 361 Groningen-Winsum gestremd

Regio

Van zaterdag 06.00 uur tot zondag 21 augustus 20.00 uur is de provinciale weg Groningen-Winsum (N361) vanwege onderhoudswerkzaamheden gesloten voor het doorgaande verkeer. Op genoemde dagen wordt de nieuwe markering aangebracht op deze provinciale weg. Hiermee zijn de werkzaamheden aan de weg gereed en zal grootschalig onderhoud de komende jaren niet nodig zijn. De genoemde werkzaamheden stonden gepland voor het weekeinde van 30 en 31 juli jl. echter vanwege het slechte weer konden deze geen doorgang vinden.

Het komende weekeinde blijft het fietspad ter plaatse beschikbaar voor (brom) fietsers. Omleidingsroutes voor verkeer worden door middel van bebording aangegeven. Verkeer naar de veerboot te Lauwersoog wordt geadviseerd om via Grijpskerk (N388) te rijden.

Zaterdag wordt vanaf Groningen begonnen met het aanbrengen van de nieuwe markering. Er is gepland zaterdagavond het wegvak van Groningen tot Sauwerd klaar te hebben. Zondag wordt dan eerst tussen 6.00 uur en 10.00 uur het wegvak Ranum-Winsum aangepakt en vervolgens vanaf 10.00 uur het wegvak Winsum-Sauwerd. Naar schatting is het werk om ca. 14.00 uur gereed. Sauwerd is zaterdag de gehele dag bereikbaar vanaf Winsum.

Adorp is zaterdag tot ca. 14.00 uur bereikbaar vanaf Winsum en na 14.00, als het weggedeelte Groningen-Adorp gereed is, weer vanaf Groningen. Via Wierummerschouw is Adorp ook de gehele dag bereikbaar. Adorp en Sauwerd zijn zondag de gehele dag vanaf Groningen bereikbaar.

Het weer kan nog roet in het eten gooien. De markeringswerkzaamheden kunnen alleen bij droog weer uitgevoerd worden. Bij langdurige regen worden de werkzaamheden afgeblazen. De weg zal dan gewoon open zijn en de belijning moet later worden aangebracht. Bij een bui moet worden gewacht tot de weg weer droog is. Het werk zal dan langer duren. Indien noodzakelijk worden de werkzaamheden dan op maandag 22 augustus, in verkeersluwe perioden, afgerond. © BON - foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):