dinsdag, 23. augustus 2005 - 11:34

Nagelbijters straks hun grootste eigen virus

Tokio

Wellicht heeft Yoshio Hayasaki (Tokushima University) en zijn team wel de oplossing in handen als alternatief voor de irisscan of de digitale vingerafdruk in het paspoort. Het gezelschap wist een nagel om te toveren tot een heuse vijf megabits nagel, in de nagel kun je dan bijvoorbeeld je persoonsgegevens laseren.

Dit deden ze met behulp van een snel aan- en uitflikkerend laser waarmee ze vijf megabit aan data in een nagel konden achterlaten. Een vingernagel van 3,1 micrometer doorsnee werd met laserpuntjes bewerkt, waardoor een bestraald stukje van de nagel gaat fluoresceren. Onder de juiste belichting lichten alleen de gelaserde nagelstukjes op omdat het eiwit in de nagel is afgebroken. Hierdoor ontstaat een patroonmethode van heldere en donkere stukken net als de aan en uit bits in een computer.

Wanneer de nagel in de drie belangrijke lagen is bewerkt, blijft het minstens een half jaar goed als je geen nagelbijter bent. Natuurlijk groeit de nagel door en zal hiermee de data opschuiven. Vrouwen met lange nagels zullen iets meer als de vijf MB kunnen opslaan. Hopelijk lijdt dit in de toekomst niet tot de bekende speelfilms waarbij vingers worden afgehakt om aan informatie te komen.
Categorie:
Tag(s):