donderdag, 8. september 2005 - 9:28

Nederland door naar de kwart finale

Rotterdam

Met de vijfde zege op rij is het Nederlands honkbalteam verzekerd van de kwart finale. Met een 20-2 overwinning was Nederland veel te sterk voor Zuid-Afrika. Daarmee staat Nederland op een gedeelde eerste plaats in poule A en is samen met Cuba en de Verenigde Staten het enige ongeslagen land op dit WK. Eerder deze week won Nederland al van China, Zweden, Zuid-Korea en Brazilië.

Nederland kwam woensdag al gouw op een 3-0 voorsprong, na drie maal vier weit van de Zuid-Afrikaanse pitcher. Sharnol Adriana maakte vervolgens dankbaar gebruik van een mooie slagbal en sloeg met een dubbel drie honklopers binnen. Nederland bouwde zijn voorsprong in het vervolg van de wedstrijd verder uit. Enkel in de vijfde inning wist Zuid-Afrika tot scoren te komen, maar kon geen partij meer bieden aan het sterke slagwerk van Oranje.

Dit weekend staan echter de zwaarste poulewedstrijden op het programma. Vrijdag treed het Nederlands team in Haarlem aan tegen Canada, gevolgd door Panama en 24-voudig Wereldkampioen, en grote favoriet, Cuba.

©BON / Foto Pro Shots
Provincie:
Tag(s):