vrijdag, 19. augustus 2005 - 19:43

Nederland verliest nipt van Bulgarije

De Nederlandse volleybalheren zijn het vierlanden-toernooi in Varna slecht begonnen. In een spannende wedstrijd tegen thuisland Bulgarije trok Nederland net aan het kortste eind, door de 5e set met 13-15 te verliezen. Met 5500 toeschouwers was de wedstrijd in Varna uitverkocht.

De eerste set begon Oranje sterk en nam al snel een grote voorsprong. Halverwege de set stond het al 16-8 en onder aanvoering van Marco Klok won Nederland de set met 25-15.

De tweede set waren de rollen omgekeerd. Nederland maakte veel onnodige foutjes en Bulgarije liep snel uit. Uitblinker aan Bulgaarse kant was spelverdelen Andrey Shekov, die een serviceserie van 6 punten had. Uiteindelijk eindigde de set in een winst voor Bulgarije: 26-18.

De derde set was erg spannend. Nederland had de gehele set een kleine voorsprong, maar door het goede spel van Bulgarije liep Oranje nooit echt weg. Uiteindelijk was benutte de ploeg van coach Harry Brokking het tweede setpoint en stond Nederland met 2-1 voor.

De vierde set was een ware thriller. De ploegen gingen gelijk op tot 18-18. In die fase was het spel van beide ploegen niet goed, maar dit zorgde voor een spannende ontknopping. Uiteindelijk was het Bulgarije die een vijfde set uit de strijd sleepte: 26-24.

De vijfde leek naar Oranje te gaan. Bij een stand van 12-12 maakte de Italiaanse scheidsrechter Saltalippi een grote fout in het voordeel van Nederland. Maar uiteindelijk kwam het thuisland sterk terug en was het een blok van Bulgarije die Nederland de das om deed.

Bulgarije wint zijn eerste wedstrijd in de vierkamp, waar alleen de winnaar zich plaatst voor het WK in Japan. Nederland heeft nog twee wedstrijden tegen Ukraine en Portugal op het schema, maar het zal een lastige opgave voor Oranje worden om als winnaar uit de strijd te komen.
Categorie:
Tag(s):