woensdag, 7. september 2005 - 22:24

Nederland wint simpel met 4-0

Het Nederlands elftal heeft vanavond met 4-0 van Andorra gewonnen, maar de overwinning kwam verre van soepel tot stand. De amateurs van Andorra trokken zich zoals vooraf voorspeld volledig terug in de verdediging, maar erger was dat de overtredingen die zij maakten vele grenzen overschreden.
<BR>
<BR>Dit leidde tot irritaties bij Nederland en veel heftige discussies met de scheidsrechter. Na een groffe overtreding op Van der Vaart werd het Cocu te veel en hij gaf een van de Andorraspelers een fikse bodycheck. Dat komt hem, na minuten lang van consternatie, op een rode kaart te staan. Hierdoor mist hij het duel tegen Tsjechië.

Nederland wist zich in te houden en maakte na deze tegenslag toch nog twee doelpunten. Van der Vaart, Lima (ed) en Van Nistelrooij scoorden voor de rust. Deze laatste liet in de tweede helft een kans via een penalty liggen om de voorsprong te vergroten, maar even later deed hij dat alsnog via een spelsituatie. Nederland blijft bovenaan in groep 1 met 28 punten, vier meer dan Tsjechië.

De Tsjechen wonnen vanavond met 4-1 van Armenië. Maar Oranje kan het WK haast niet meer ontlopen!