woensdag, 24. augustus 2005 - 10:38

Nederlandse geïnteresseerden overname Minardi

Vandaag is in het Algemeen Dagblad bekend geworden dat Nederlandse investeerders de mogelijkheid onderzoeken om het Italiaanse Formule 1-team Minardi over te nemen. Tot de investeerders behoren de Nederlandse bank ABN Amro en de Britse investeringsbedrijven Greenfield Capital en WP Stewart & Co Ltd.

Tevens zijn de Nederlandse bedrijven Media Republic en Lost Boys betrokken. De groep heeft, volgens het Algemeen Dagblad, enkele weken geleden over een overname van Minardi gesproken met Formule 1-supremo Bernie Ecclestone in Amsterdam. Tevens zijn er afgelopen weekend gesprekken geweest in Istanboel met Ecclestone.

Jean Luc Zeguers van de ABN Amro licht toe: "Wij wilden van Ecclestone onder meer weten wat het toekomstperspectief van de Formule 1 is. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren in de autosport en dan is het belangrijk van de grote baas zelf te horen hoe hij de zaken ziet."

Naast de Nederlandse groep geïnteresseerden zijn er volgens Paul Stoddart tal van andere mogelijke overnemers de revue gepasseerd de afgelopen jaren. Meestal kwamen de onderhandelingen dan ook niet ver. Recent was Eddie Irvine nog in het nieuws, die ook erg geïnteresseerd is in de koop van Minardi. Ook Irvine was afgelopen weekend gesignaleerd in de paddock van het circuit in Istanboel.
Categorie:
Tag(s):