zondag, 16. oktober 2005 - 14:18

'Neergestort' modelvliegtuig zet noodplan in werking

Almere

Hulpdiensten in Almere zijn zondagmiddag rond 14.00 uur massaal uitgerukt, omdat er een sportvliegtuigje met twee inzittenden zou zijn neergestort in het buitengebied van Almere vlakbij de A27. Bij aankomst bleek het niet om een sportvliegtuig te gaan, maar om een modelvliegtuigje dat ook niet was neergestort.

Bij Modelvliegtuigsport Vereniging Almere werd met een stuntvliegtuigje een aerobatic programma afgewerkt, laat voorzitter Ben Jansen weten. Het vliegtuigje van 3 meter lengte ‘stortte’ dwarrelend naar beneden met een enorme rookpluim als onderdeel van de vliegkunsten. Waarschijnlijk heeft een automobilist op de A27 dit aangezien voor een vliegtuig in nood en de politie gebeld.

Aangezien de melding een neergestort vliegtuigje betrof, werd het noodplan uitgevoerd, laat een politiewoordvoerster weten. Meerdere politieauto’s, ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter gingen ter plaatse. Ook kwam er veel pers naar de plaats van het ‘ongeval’.

De brandweermannen kwamen uiteindelijk toch niet voor niets. Na een kop koffie kregen ze van de piloot, die het vliegtuig vanaf de grond bestuurde, nog een demonstratie te zien.

© BON/Foto's: Modelvliegtuigsport Vereniging Almere
Provincie:
Tag(s):