woensdag, 14. september 2005 - 13:15

Negen tips na aanleiding ontvoering Claudia Melchers

Amsterdam

Naar aanleiding van de oproepen in de media, zijn er sinds dinsdagavond bij het rechercheteam dat de zaak Claudia Melchers in onderzoek heeft negen tips binnengekomen. De recherche is druk bezig de informatie te onderzoeken. Maandagavond verdween de 37-jarige Claudia Melchers, dochter van Hans Melchers (eigenaar van Melchemie Holland) na een overval in haar woning.

Omdat het vermoeden bestond dat het slachtoffer door de overvallers was meegenomen werd direct een grootschalig rechercheonderzoek ingesteld. Op dit moment is de vrouw nog steeds spoorloos. Gezien de omstandigheden waaronder het slachtoffer verdween houdt de recherche ernstig rekening met een ontvoering.

De technische recherche heeft de woning direct minutieus onderzocht en agenten hebben een uitgebreid buurtonderzoek verricht. Over een motief of de aanleiding voor de vermeende ontvoering is nog niets bekend. Het bedrijf Melchemie is in de jaren 80 in opspraak geweest i.v.m mogelijk verhandelen van grondstoffen voor het produceren van gifgas aan Irak. Of deze ontvoering van de Claudia Melchers verband houdt met deze leveringen is niet bekend. De politie sluit in dit onderzoek niets uit en legt de prioriteit bij het opsporen van de vrouw. De echtgenote van Hans Melchers is in het verleden ook ontvoerd geweest. In verband met de veiligheid van het slachtoffer en het belang van het onderzoek worden er door de politie verder geen mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):