woensdag, 10. augustus 2005 - 11:12

Nieuw: waterskieën in het zwembad

Eindhoven

In Zwemparadijs de Tongelreep in Eindhoven is het zomerswaterpektakel volop aan de gang. Iedere dinsdag- en donderdagmiddag kunnen bezoekers meedoen met activiteiten zoals 'met glans van de schans', luchtbeddenraces en wedstrijden op de waterstormbaan en zelfs indoor-waterskiën. Na een demonstratie door Jong Oranje konden de bezoekers zelf op de ski's staan.
<BR>
<BR>Dankzij een recent ontwikkelde skitrainer is waterskiën in een bassin niet langer een utopie. In Wit-Rusland en andere landen in het voormalige Oostblok is het al enige tijd de gewoonste zaak van de wereld. Sinds kort is er een mobiele variant van de skitrainer in Nederland op de markt. Op verzoek van de Nederlandse Waterskibond werd er met behulp van dit apparaat door professionals in het 50 meter bad getraind. De directie van het zwembad vond het idee zo leuk dat ze besloot het apparaat ook in te zetten tijdens het Zomerswaterspektakel.

Het principe van de skitrainer is eenvoudig. De skiër wordt opgetrokken door een sleepkabel die zich oprolt, via een spiraal die in doorsnede steeds groter wordt. Dat garandeert een aangename start, zonder dat de deelnemer uit de ski’s getrokken wordt. Ruim voor het einde van de baan wordt de skiër automatisch afgekoppeld, zodat er geen enkel gevaar bestaat dat de sporter het perron raakt. Er kan gebruik gemaakt worden van twee ski’s, een slalomski, de hydroslide, figurenski’s of een wakeboard. Ook voor beginners is het een laagdrempelige manier om waterskiën in een zwembad te leren.

De Nederlandse Waterski Bond ziet de mobiele skitrainer als belangrijk middel om nieuwe promotionele activiteiten te ontwikkelen. ‘We willen graag de jeugd bereiken en meer mensen laten kennismaken met het waterskiën. Dit apparaat biedt daartoe alle mogelijkheden.’

Manager van het Zwemparadijs Jos van Gennip verteld ‘dat ieder jaar er nieuwe dingen verzonnen worden om de jongeren bezig te houden in het zwembad. Sommige bezoekers zijn hier van 10.00 uur tot 22.00 uur en dan moeten ze wel uitgedaagd worden. Daarom organiseren wij jaarlijks dit spektakel. Het ligt in de bedoeling om binnenkort ook het Nederlands Kampioenschap ‘Bommetje’ in ons zwembad te organiseren.’ De bezoekers van het zwembad waren over het waterskiën in ieder geval zeer te spreken. © BON - foto: Zwembad de Tongelreep
Provincie:
Tag(s):