maandag, 12. september 2005 - 23:59

Nummer 1

Schiphol

Rond 22.30 uur kwamen maandagavond onder grote belangstelling op Schiphol de succesvolle judoka’s terug van de WK in Cairo. De ploeg was goed voor 3x goud, 3x brons, 2x 'n 5e plaats en 2x 'n 7e plaats.
<BR>
<BR>Na de aankomst op de luchthaven was er een persconferentie waar, na een Stafpraat van Cor van der Geest, de zes medaillewinnaars aan het woord kwamen voor de massaal toegestroomde media.

De Nederlandse ploeg, heeft een tweede plaats behaald in het medailleklassement van de mondiale titelstrijd. Door gerespecteerde judolanden als Frankrijk, China en Cuba achter zich te laten kan er gesproken worden van een uitmuntende prestatie van de vaderlandse judoka's.

In 15 gewichtsklassen kwam er een Nederlander in actie, in 2/3 (10) van de gevallen werd er een plek behaald bij de eerste zeven. Op de ranglijst aller-tijden (1956-2005) van behaalde medailles op een wk stijgt Nederland met de drie gouden medailles van dit wk één plek (van 8 naar 7), China werd voorbij gestreefd. Het Nederlandse totaal staat nu op 12 gouden, 13 zilveren en 31 bronzen wk medailles. Japan leidt (uiteraard) het klassement (91 goud, 60 zilver, 58 brons).

De afsluitende dag van de wereldkampioenschappen judo in Cairo heeft de Nederlands ploeg opnieuw twee medailles opgeleverd. Brons was er in de open klasse voor Uilenhoed. Voor de tweede medaille, de gouden, tekende Dennis van der Geest. Hij haalde daarmee voor de vijfde achtereenvolgende keer een wk medaille op (vier in de open klasse, één in de klasse +100 kg). Hiermee is Dennis de beste van de wereld. Maar ook Edith Bosch (-70 kg) liet haar kansen niet liggen. Ook zij wist haar eerste wereldtitel binnen te slepen.
Categorie:
Tag(s):