woensdag, 3. augustus 2005 - 12:35

O-Zone winnaar Zomerse 50

Overijssel

De Zomerse 50 is een jaarlijkse muziekhitlijst met de vijftig grootste zomerhits. De hele maand juli heeft men via de site kunnen stemmen op zijn of haar favoriete zomerhit. 'Ruim 8000 mensen hebben hun stem uitgebracht,' zegt Enschedeër Martijn de Lange, initiatiefnemer van de Zomerse 50. De zomerhitlijst wordt voor de vijfde keer uitgezonden, dit jaar op maar liefst honderd verschillende (voornamelijk lokale) radiostations. Ook doen er enkele Vlaamse radiostations mee. Een overzicht van alle uitzendingen staat op de website.

Het nummer 'Dragostea din teï' van de groep O-Zone is wederom uitgeroepen tot populairste zomerhit. In 2004 stond O-Zone ook al bovenaan in de Zomerse 50. Tweede is dit jaar Bryan Adams met 'Summer of '69'. De derde plek is voor de Summer Jam 2003 van Underdog Project vs Sunclub. O-Zone kwam vorig jaar op nummer 1 binnen en blijft daar dit jaar dus staan. Opmerkelijk is het dat er weinig zomerhits uit 2005 in de Zomerse 50 staan. Volgens De Lange komt dat doordat er dit jaar niet echt één zomerhit is die de populairste is. 'Er zijn dit jaar veel platen die kleine zomerhitjes zijn, er niet echt een overduidelijke zomerhit van 2005.

De nummers uit oudere jaren profiteren daarvan, want die zijn veel grotere hits geweest.' Ook verrassend is het hoge gehalte aan Nederlandstalige nummers. Onder meer Jan Smit, Marco Borsato en Bløf staan in de lijst. Het slechte zomerweer van de laatste week heeft Gerard Cox goed gedaan, zijn klassieker 'tis weer voorbij die mooie zomer' stijgt door. De hele lijst is te vinden op de website

foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):