donderdag, 29. september 2005 - 14:29

OM laat dinsdag opgepakte kidnapverdachten weer vrij

Donderdag heeft het Openbaar Ministerie(OM) de 2 verdachten in de ontvoeringszaak van Claudia Melchers, die afgelopen dinsdagochtend werden aangehouden, vrijgelaten. Eerder vandaag werd al bekend dat het tweetal een echtpaar uit het Gelderse Laag Keppel betreft. Het echtpaar zou, volgens de Telegraaf, in geldnood verkeren en er zou beslag zijn gelegd op hun villa in Laag-Keppel. De advocaat zei donderdagochtend al dat zij niets met de ontvoering te maken hebben.

In het onderzoek naar de ontvoering van Claudia Melchers hebben de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie Amsterdam opnieuw twee arrestaties verricht. Beide personen werden dinsdag- en woensdagnacht op de Nederlandse Antillen gearresteerd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dit ernstige misdrijf. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Bij het Openbaar Ministerie en de politie bestaat begrip voor de wens om meer informatie. In het belang van het onderzoek is dat op dit moment zeer onwenselijk. Meer arrestaties worden namelijk niet uitgesloten.
Indien het opsporingsbelang dit niet langer in de weg staat zullen wij u onmiddellijk en uitvoerig informeren. Tot die tijd zullen wij inhoudelijk niet op de zaak ingaan. Een eventueel persmoment zal tijdig middels een persbericht worden aangekondigd.


© BON / FBF.NL foto:112Achterhoek
Provincie:
Tag(s):