donderdag, 15. september 2005 - 9:32

Ontvoerders eisten 300 kg cocaïne

Amsterdam

De 3 ontvoerders van Claudia Melchers hebben tijdens de ontvoering maandagavond een claimbrief achtergelaten waarin zij 300 kg cocaïne eisten.
<BR>Claudia Melchers werd woensdagavond in Arnhem door haar ontvoerders vrijgelaten. Dat heeft de politie tijdens een persconferentie donderdagmiddag naar aanleiding van haar vrijlating gezegd.

Claudia Melchers werd maandagavond telefonisch benaderd door een man die wat vragen had over het cateringsbedrijf dat Claudia heeft. Er wordt afgesproken in de woning van Claudia en 3 mannen komen daar naartoe. Op dat moment bevinden naast Claudia Melchers ook haar twee kinderen en een kennis zich in de in de woning.

Het gesprek krijgt al gauw een dreigend karakter en vervolgens worden de kennis en Claudia beide vastgebonden. Er wordt door de daders gedreigd met een vuurwapen.
Vervolgens wordt Claudia door de 3 daders in een beige plastic kist gezet die in een auto wordt gezet.
De auto met daarin Claudia Melchers blijft enige tijd voor het pand staan.

Na verloop van tijd vertrekt de auto en is deze enige tijd onderweg. Wanneer de auto is gestopt wordt Claudia Melchers in een woning met een etage gebracht.
De etage blijkt geheel te zijn geblindeerd.
Hier wordt Claudia gedurende 2 dagen voorzien van kleding en eten en door haar ontvoerders bewaakt.
Claudia Melchers noemt in haar verklaring dat de woning in een ‘rustige omgeving’ ligt en dat zij tijdens deze periode een radio hoort waarop duits of dialect sprekende mensen zijn te horen waardoor het vermoeden is dat de woning mogelijk in het Oosten van het land ligt.

Woensdagavond wordt Claudia in een auto gezet en in Arnhem op de Zijpendaalseweg bij het park Sonsbeek uit de auto gezet.

Ze is daarop richting het station gaan lopen. Claudia droeg op dat moment een opvallend rood trainingspak met witte biezen en opvallend genoeg geen schoenen. Onderweg heeft ze nog een jogger aangesproken. Aangekomen bij het station is zij in een taxi gegaan.

Ze heeft vervolgens met haar familie gebeld en met de politie.
In overleg met de politie is zij met de taxi weer terug naar Amsterdam gereden waar zij voor de politie een verklaring heeft afgelegd.

De politie heeft een summier signalement van de 3 daders. Het gaat om 2 Zuid-Amerikaans mannen waarvan er één een opvallend roze overhemd droeg en één negeroide man. Of de Duitse politie bij deze zaak is betrokken kon een woordvoerder niet ontkennen nog bevestigen.

© BON
Provincie:
Tag(s):