donderdag, 29. september 2005 - 13:33

Ontwerp een hoed voor de Koningin

Assen

Ontwerp een nieuwe hoed voor de koningin, de prominentste hoedendrager van ons land. Dat was het doel van de prijsvraag voor leerlingen van basisscholen in Assen. Een kleine 400 leerlingen hebben zich door deze hoedenwedstrijd laten inspireren en een zelf ontworpen hoed bij de gemeente ingeleverd. De hoeden zijn van 1 tot en met 15 oktober in het ICO te bewonderen. Op 6 oktober worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt.

De hoedenwedstrijd is een van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van het bezoek van koningin Beatrix aan Drenthe op 8 oktober en Assen Culturele Hoofdstad van Drenthe. Voor de wedstrijd was een speciale lesbrief gemaakt met praktische tips voor het ontwerpen van hoeden. Sommige scholen hebben deze gebruikt voor de lessen crea en hebben gezamenlijk hoeden gemaakt. Maar er zijn ook veel individuele inzendingen.De jury voor de hoedenwedstrijd bestaat uit prominente hoedendragers uit Assen. Te weten gemeentesecretaris Bernard Mencke, Else Gerritsen hoedenverzamelaar en werkzaam bij het Drents Museum en Janita ter Veen docente bij het ICO en beeldend kunstenaar. Zij richt de tentoonstelling in. De prijsuitreiking op 6 oktober in het ICO krijgt een feestelijk karakter met onder andere een optreden van de The Full Minties. Er zijn prijzen in drie leeftijdscategorieën.

De hoeden worden op vrijdag 30 september van het stadhuis naar het ICO gebracht. Daar wordt vanaf 11.00 uur de expositie ingericht.

© BON
Provincie:
Tag(s):