vrijdag, 5. augustus 2005 - 15:06

Ook Verstappen uitermate tevreden over tests

Jos Verstappen is net als wat Jan Lammers gisteren al aangaf, tevreden over de gang van zaken op Silverstone. Een tweedaagse testsessie stelde de landenteams in staat voor het eerst met de wagen in actie te komen. Verstappen zette gisteren een goede vierde tijd neer. Volgens Verstappen had er veel meer ingezeten, echter was het aan verschillende factoren te wijten dat men een halve seconde achterliep op de snelste tijd die dag.

“Gisteren na de lunch hebben we eigenlijk gewoon het uitgestippelde programma voortgezet, doorgaan met afstellen en proberen snellere rondetijden te realiseren. In de middag concentreerde de afstelling zich wat meer op de dempers en de schokbrekers. En over de uiteindelijke rondetijden mogen we niet ontevreden zijn, denk ik�, zo vertelt Verstappen.

Verstappen legt uit waar het verschil zit in vergelijking met de concurrentie: “Ik behoor tot de zwaardere coureurs, daar zit het grootste verschil in. En er reden auto’s rond die nog niet gespoten waren. Dat scheelt ook nog eens gauw een kilo of zes. Met een coureur van 60 kilo in een onbespoten auto is dat verschil van 20 tot 30 kilo snel verklaard�.

De Nederlander kijkt echter met positieve gevoelens terug op de tweedaagse test: “Ja, zeer zeker. Ik niet alleen, maar het hele team. Ik heb natuurlijk een lange tijd niet meer in een dergelijke auto gereden, even afgezien van die ChampCar test op Sebring. Ook had ons team nog geen ervaring met dit soort auto’s, in tegenstelling tot veel andere teams die hun ervaring uit de F3000 serie meenemen. We hadden dus niet alleen veel af te stellen, maar moesten tegelijkertijd nog veel leren. Als je dan een vierde tijd rijdt dan zit je er toch behoorlijk goed bij, dacht ik zo.�

Er zijn nogal wat verschillen tussen de A1GP series, en de Formule 1 waarin Jos Verstappen in 1994 debuteerde: “De slickbanden, maar ook het ontbreken van de traction control zijn het grootste verschil. Je kunt geen specifiek punt noemen want het zijn er nogal wat. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het positieve verschil ten opzichte van de Formule 1 is, dat alle A1 auto’s hetzelfde zijn. En als ik dan toch een minpuntje zou moeten noemen is dat het lager aantal pk’s dat je tot je beschikking hebt. Maar ondanks dat haalt een A1 GP auto ook een topsnelheid van 300 kilometer per uur. Dat is misschien iets minder dan een F1 auto, maar je komt toch een heel eind�, aldus Verstappen.
Categorie:
Tag(s):