woensdag, 28. september 2005 - 17:11

Open dag brandweerkazerne

Coevorden

Het nieuwe onderkomen van de Brandweer Coevorden en UMCG Ambulancezorg aan de Hulsvoorderdijk 2 te Coevorden wordt vrijdagavond 30 september officieel geopend door de heer A.L. ter Beek, de commissaris van de Koningin in Drenthe.
<BR>
<BR>Op zaterdag 1 oktober is het publiek van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in de nieuwe kazerne tijdens de Open Dag van ambulance en brandweer. Om 11.00 uur en om 14.30 uur vinden gezamenlijke oefeningen van de hulpverleningsinstanties plaats op het terrein van de nieuwe brandweer- en ambulancepost aan de Hulsvoorderdijk 2 in Coevorden. De brandweer, UMCG ambulancezorg en het SIGMA-team (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) laten tijdens twee oefeningen zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen.

Tijdens de Open Dag zal ook de traumahelikopter van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) aanwezig zijn, zodat het publiek van dichtbij kan zien welke hulp er in de lucht gegeven kan worden. Het UMCG is een van de vier ziekenhuizen in Nederland die een traumahelikopter hebben. De andere drie staan in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De UMCG traumahelikopter kan vanuit Groningen binnen twintig minuten in Drenthe en een deel van Overijssel zijn.

© BON
Provincie:
Tag(s):