maandag, 10. oktober 2005 - 0:37

Opening en open dag brandweerkazerne Heerenveen

Heerenveen

Zaterdagmorgen 8 oktober werd de nieuwe brandweerkazerne van Heerenveen geopend. Burgemeester P.M.M. de Jonge van Heerenveen opende het pand. Hij kwam aangereden met de commandant de heer D. van Harten in een oud brandweervoertuig. D.m.v een grote sleutel werd het pand symbolisch geopend. Stapvoetsgewijs reden de voertuigen van de brandweer uit het nieuwe pand naar buiten. Dit allemaal onder het geluid van veel en mooi vuurwerk.

's Middags was iedereen welkom om de nieuwe kazerne en al het materieel en de nieuwe kazerne te bekijken/bezichtigen. De medewerkers van korps Heerenveen gaven demonstraties. Ongeval beknelling, hulp van slachtoffers, de autoladder, de schuimbluscontainer, de jeugdbrandweer van Utrecht was aanwezig, een aanhoudingseenheid van politie, duikers in actie, en Nedtrain was aanwezig met info en demonstratie over een ontsporing van een trein, een bergingsbedrijf, en nog veel meer. De gehele middag was het een drukte van belang.

Alle medewerkers van de brandweer en het publiek konden, ondanks dat de openingsact met een helikopter niet door kon gaan vanwege dichte mist, terugzien op een zeer geslaagde open dag. ©BON/foto's: Hielke Weening
Provincie:
Tag(s):