donderdag, 20. oktober 2005 - 13:38

Operatie Schoenendoos

Amstelveen

Een grote aardbeving heeft het noorden van Pakistan getroffen en vele slachtoffers gemaakt. Allereerst is er behoefte aan onderdak, medicijnen en eten. De kinderen in het getroffen gebied hebben niets meer. Nederlandse kinderen kunnen deze kinderen een hart onder de riem steken door een schoenendoos te vullen met schoolspullen en speelgoed. Er gaan in ieder geval vijf containers met schoenendozen (ongeveer 37.500 schoenendozen) naar Pakistan. Na de eerste fase van noodhulp, zullen de schoenendozen vanaf voorjaar 2006 uitgedeeld worden in het getroffen gebied. Operatie Schoenendoos roept scholen, kerken en verenigingen op om mee te doen.

Nog meer schoenendozen voor getroffen gebied
Operatie Schoenendoos hoopt dat dit jaar 225.000 kinderen een schoenendoos vullen. Naast Pakistan worden deze schoenendozen ook uitgedeeld in landen zoals Tanzania, India en Moldavië. Als er meer schoenendozen worden ingeleverd, gaan deze extra dozen allemaal naar het getroffen gebied in Pakistan.

De partners van Operatie Schoenendoos zijn druk bezig met verlenen van noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving. Dat de kinderen in Nederland nu alvast schoenendozen vullen voor de kinderen in Pakistan vinden ze geweldig.

De extra schoenendozen kunnen goed gebruikt worden want het gebied is heel groot en er zijn veel kinderen in nood. Partners Asif Khan en Ifrahim Mathew zorgen voor de uitdelingen: Normaal gesproken delen we de schoenendozen uit op de scholen, maar de scholen zijn allemaal ingestort. Daarom zullen we in het voorjaar kaartjes uitdelen aan ieder kind dat we tegenkomen. Met dit kaartje kunnen ze op de uitdeeldagen in hun dorp of stad een schoenendoos ophalen.

Operatie Schoenendoos is een actie waarbij Nederlandse kinderen een versierde schoenendoos vullen met schoolspullen en cadeaus voor een kind in een arm land. Zo raken ze actief betrokken bij het leven van een kind in nood. Daarnaast leren kinderen om concreet te delen met een leeftijdsgenoot in een moeilijke situatie.

Operatie Schoenendoos is één van de grootste kinderacties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Meer dan één miljoen kinderen in Nederland deden sinds 1995 mee. Operatie Schoenendoos wordt georganiseerd door Edukans en Samaritans Purse Nederland.
Provincie:
Tag(s):