woensdag, 24. augustus 2005 - 22:58

Opluchting bij Ajax

Bij rust kreeg Ajax een striemend fluitconcert van het thuispubliek. Johan Elmander had in de laatste minuut van de eerste helft Brondby op 0-1 gezet. Na afloop van het duel kreeg de ploeg van Danny Blind een ovationeel applaus. Het zei alles over de opluchting die zich na 90 minuten van de ArenA meester had gemaakt.

De Amsterdammers plaatsten zich dankzij treffers van Ryan Babel en invaller Wesley Sneijder (2x) voor de Champions League.

Makkelijk ging het zeker niet. In de eerste helft waren de mannen van trainer Michael Laudrup veruit de gevaarlijkste ploeg. Ajax probeerde aan te vallen, maar stuitte steeds weer op de muur van Deense verdedigers. Het gevolg was veelvuldig balverlies, waarna Brondby vanuit de omschakeling enkele malen razend gevaarlijk werd. Ajax mocht van geluk spreken dat slechts een tegenstoot fataal was. Elmander scoorde in de 44e minuut na een prachtig uitgespeelde counter.

Na rust kwam er een ander Ajax binnen de lijnen. De afwachtende houding werd verruild voor aggressie. Brondby werd op- en afgejaagd en kwam zichtbaar in de problemen. Toen vanuit het niet Ryan Babel een afstandschot binnenschoot, kwam Ajax helemaal los. De Denen moesten nu komen en de Amsterdammers kregen ruimte om te voetballen. Onder aanvoering van invaller Sneijder lukte dat wonderwel. Enkele fraaie combinaties leidden tot uitgespeelde kansen. Tweemaal was de kleine middenvelder daarvan het succesvolle eindstation, waardoor Ajax donderdag in een van de kokers bij de loting zit.
Categorie:
Tag(s):