maandag, 24. oktober 2005 - 21:31

Opnieuw arrestatie in de zaak Melchers

Amsterdam

In het onderzoek naar de ontvoering van Claudia Melchers hebben de politie Amsterdam-Amstelland en het Openbaar Ministerie Amsterdam opnieuw een arrestatie verricht. De verdachte, de 49-jarige Izaan M. werd afgelopen zondag in het Braziliaanse Rio de Janeiro gearresteerd. De verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij dit ernstige misdrijf.

Bij de arrestatie werkte het Amsterdamse onderzoeksteam van de Dienst Centrale Recherche en het parket Amsterdam nauw samen met de Braziliaanse politie en de plaatselijke autoriteiten. Deze samenwerking verliep uitstekend.

Bij het Openbaar Ministerie en de politie bestaat begrip voor de wens om meer informatie. In het belang van het onderzoek is dat op dit moment onwenselijk. Meer arrestaties worden namelijk niet uitgesloten. Tevens zijn aan de drie verdachten die op dit moment in Nederland in voorlopige hechtenis zitten zogeheten beperkingen opgelegd. Dat houdt onder meer in dat politie, openbaar ministerie en de advocaten geen mededelingen mogen doen over de inhoud van het onderzoek.

Indien het opsporingsbelang dit niet langer in de weg staat zullen wij u onmiddellijk en uitvoerig informeren. Tot die tijd zullen wij inhoudelijk niet op de zaak ingaan.
Provincie:
Tag(s):