dinsdag, 27. september 2005 - 11:29

Oppas-subsidie door ViaViela op Jonge Gezinnen Beurs 2005

Oosterbeek

Het jonge bureau voor subsidie ViaViela Oosterbeek is een van de ruim 170 exposanten tijdens de landelijke Jonge Gezinnen Beurs 2005. Deze wordt gehouden van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Met de deelname wil ViaViela extra aandacht vestigen op de oppas-subsidie, een overheidsvergoeding voor oppas door bekenden via de Wet Kinderopvang die sinds 1 januari 2005 van kracht is.

Met de subsidie wordt de vertrouwde en flexibele oppas beloond. Grootouders kunnen rekenen op een (vaak welkome) aanvulling op hun inkomen, terwijl de ouders zich met een gerust hart op hun werkzaamheden kunnen richten.

In stand nummer 40 kunnen geïnteresseerde (groot)ouders direct een berekening laten maken waaruit het netto voordeel blijkt. Ook zijn consulenten van ViaViela aanwezig om vragen te beantwoorden en voorlichting te geven. Bovendien is het mogelijk een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek thuis. De Jonge Gezinnen Beurs wordt georganiseerd door Sanoma, uitgever van diverse gezins- en opvoedbladen. Vorig jaar trok de beurs bijna 25.000 bezoekers.

Over Oppas-subsidie
De overheid subsidieert onder voorwaarden de oppas door oma, opa, zus, of vriendin. Zo dient de oppas zich te registreren en het oppasadres kindveilig te zijn. De oppas-subsidie is voor zeer veel gezinnen in Nederland interessant. Het familievoordeel kan oplopen tot enkele duizenden euro’s netto per jaar. ViaViela verzorgt de registratie; aanvragen van subsidie; advies, begeleiding en ondersteuning; kwaliteitsbewaking en administratie. Het bureau is landelijk geregistreerd conform de Wet Kinderopvang en is vertegenwoordigd in geheel Nederland.

©BON
Provincie:
Tag(s):