donderdag, 15. september 2005 - 10:08

Oppermachtig

Haarlem

Na slechts één wedstrijd in Poule A verloren te hebben, trad het Nederlands Honkbalteam woensdag in de kwartfinale aan tegen Puerto Rico. Oranje toonde in de poule al zeer sterk te zijn, maar was gisteren oppermachtig.
<BR>
<BR>In een uitverkocht Pim Mulier Stadion kwam Puerto Rico er niet aan te pas en won in slechts 9 innings met 10-0.

Puerto Rico staat bekend om zijn spelers met veel Major League-ervaring. Nederland had daar echter geen enkele moeite mee. Al in de tweede inning kwam Oranje op een 2-0 voorsprong door homeruns van Percy Isenia en Sharnol Adriana. In de derde inning bouwt Nederland zijn voorsprong zelfs uit naar 6-0.

Werper Diegomar Markwell had de Puerto Ricaanse ploeg de hele avond onder de duim. Enkel in de zesde inning dreigde het team tegen te scoren. Met twee honken bezet maakte Oranje een prachtig dubbelspel en elimineerde daarmee de dreiging.

Opmerkelijk is dat alle landen die tot de halve finale wisten door te breken, allen uit Poule A komen waar Nederland de eerste week zo sterk uit de verf kwam. Oranje speelt vrijdagavond in de halve finale tegen Zuid-Korea die woensdag Poule B-winnaar Japan wisten te verslaan.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Categorie:
Tag(s):