woensdag, 12. oktober 2005 - 22:08

Oranje draagt niet bij aan feeststemming

Het had een groot feest moeten worden vanavond in de Amsterdam ArenA. Het Nederlands Elftal zou Macedonië vanavond oprollen en de kwalificatie voor het WK in Duitsland nog meer glans geven.
<BR>
<BR>De torenhoge verwachtingen konden geen moment waar gemaakt worden. Wederom verspeelde Oranje punten tegen Macedonië, 0-0.

Er viel heel weinig te genieten voor het hondstrouwe Oranjepubliek. De Macedoniërs trokken zich zoals verwacht massaal terug op eigen helft en lieten het Nederlands Elftal het spel maken. Daar had de ploeg van Marco van Basten het ontzettend moeilijk mee. Het baltempo was te laag en de slordigheid in de passing te groot. Pas vlak voor rust ontstond daardoor de eerste opening. Maduro vond Van Persie, die met rechts in het zijnet knalde.

Na de pauze veranderde het spelbeeld weinig. Het geploeter leverde ditmaal wel enige kansjes op. Onder andere Van Nistelrooij, Van Persie en invaller Sneijder waren dichtbij een treffer. Het openingsdoelpunt bleef echter uit. Zelfs de terugkeer van Edgar Davids na een jaar afwezigheid hielp Oranje niet op gang. Daardoor kwam Nederland voor het eerst in deze kwalificatiereeks niet tot scoren.
Categorie:
Tag(s):