vrijdag, 16. september 2005 - 16:32

Overname van Coudert Brothers door McKenzie & Baker

New York

Baker & McKenzie en Coudert Brothers hebben vandaag aangekondigd dat Baker & McKenzie ermee heeft ingestemd een groot gedeelte van de belangrijkste vestiging van Coudert in New York over te nemen. Ongeveer 70 partners en overige juristen van Coudert sluiten zich aan bij het Baker &McKenzie-netwerk. Het gaat om topjuristen die zich bezighouden met de belangrijkste praktijkgebieden van Coudert in New York, waaronder de belangrijke praktijkgroepen Effecten / Kapitaalmarkten en de groep Corporate / fusies en overnames. Als gevolg hiervan wordt de capaciteit van Baker & McKenzie in het strategisch belangrijke New York meer dan verdubbeld, tot ruim 135 advocaten en juristen. Er wordt nog onderhandeld met individuele advocaten van andere groepen binnen het wereldwijd aanwezige Coudert.

Een van de doelstellingen van Baker & McKenzie voor de lange termijn is praktijkversterking in New York City, met name op het gebied van bedrijfstransacties en kapitaalmarkten. De komst van de groep advocaten van Coudert is een belangrijke stap om deze doelstelling in internationaal verband te realiseren. Dit internationale aspect is altijd zeer kenmerkend geweest voor zowel Baker & McKenzie als Coudert Brothers, de twee pioniers op het gebied van wereldwijde advocatuur.

Clyde Rankin, voorzitter van Coudert Brothers LLP en lid van de groep die deel uit zal gaan maken van het Baker & McKenzie-netwerk, stelt: 'Wij zijn zeer verheugd over de aansluiting bij Baker & McKenzie. Baker & McKenzie heeft net als wij een lange en uitstekende reputatie op het gebied van de internationale juridische praktijk. Wij willen graag op basis van het door Baker & McKenzie ontwikkelde dynamische bedrijfsmodel onze krachten in New York en elders bundelen. © BON
Categorie:
Tag(s):