woensdag, 24. augustus 2005 - 12:59

Owen naar Newcastle

Newcastle United en Real Madrid hebben overeenstemming bereikt over een transfersom voor Michael Owen. Dat heeft de Engelse club vanochtend op zijn website gemeld.

'Het akkoord zou een record betekenen voor een transfersom van Newcastle United', beweert de club. 'Het is nu aan de speler en zijn zaakwaarnemers.'

Owen mag al langer vertrekken bij Real. Dinsdag zat hij met voorzitter Florentino Peréz om tafel om over zijn toekomst te praten. Hij gaf aan dat hij het liefste het seizoen zou beginnen bij Real. Zijn tweede keus is een terugkeer naar Liverpool.

'En als die transfer niet op tijd kan worden afgerond, dan heb ik al ingestemd om naar Newcastle te gaan. Maar alleen op basis van een huurperiode voor één seizoen', verklaarde Owen over het onderhoud met de voorzitter van Real. Hij deed de uitlatingen voordat Newcastle het akkoord bekendmaakte.

De kans dat Owen dit seizoen in het Saint James' Park gaat spelen, is groot. Liverpool-coach Rafael Benítez zit namelijk niet te springen om Owen te verwelkomen op Anfield. De Spaanse coach verkocht de aanvaller vorig jaar nog aan de Koninklijke.

Het hoogste bedrag dat Newcastle ooit voor een speler heeft neergelegd is de vijftien miljoen pond voor Alan Shearer die van Blackburn Rovers naar de Magpies verhuisde.
Categorie:
Tag(s):