zondag, 16. oktober 2005 - 11:42

Piratenfeest is feest

Surhuisterveen

Van vrijdagavond op zaterdagochtend vond alweer het 7e Mega Piraten Festijn aan de Groningerstraat plaats. Ongeveer 6.000 bezoekers gingen met Sugar Lee Hooper, Marianne Weber, Corry Konings, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Koos Alberts, Tjeerd, Rommy, Ludy, Reina, Jannes en Jan Smit volledig uit hun dak.

Het evenement is volgens de politie harmonieus verlopen. Na afloop van het feest bleek dat het grote aantal taxi's en bussen toch te weinig was om alle bezoekers vlot te laten vertrekken. In deze situatie veroorzaakte een kleine groep personen overlast. Twee personen zijn aangehouden inzake vernielingen, een persoon is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en een persoon is aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Zijn auto is in beslag genomen. Al deze verdachten zijn ingesloten.

In samenwerking met Fryske Diken zijn vijf bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Van vier van deze bestuurders was het alcoholpromillage zo hoog dat hun rijbewijs ingevorderd is. Bovengenoemde verdachten, inclusief de drankrijders, zijn inwoners van de gemeenten Achtkarspelen, Grootegast en Kollumerland ca.

Het algemene beeld van de politie is dat de sfeer goed was en dat de feestgangers op gepaste wijze het evenement bijwoonden. Achtentwintig politiefunctionarissen, waaronder vier studenten, twee surveillancehondenbegeleiders, medewerkers van Fryske Diken, de vrijwillige politie en een aantal rechercheurs zorgden tijdens het festijn voor handhaving van de openbare orde en de verkeersveiligheid. ©BON
Provincie:
Tag(s):