dinsdag, 25. oktober 2005 - 15:41

Pittige voorstelling over jeugdige en bejaarde onschuld

Nijmegen

Op vrijdag 16 december speelt het MUZtheater de voorstelling 'Heart of a Boxer’ in het Steigertheater. De voorstelling begint om 20.30 uur en de entree bedraagt € 9,50. Houders van een CJP, collegekaart en 65-plussers betalen € 8,50 en houders van een Steigerpas
<BR>€ 7,50. Reserveren is mogelijk via telefoonnummer 024-3228127.

Jojo is zestien jaar en een echte coole jongen. Hij heeft geen baan, geen vriendin en geen hoop. Kortom, een jong leven dat al vroeg in de knoop zit. Als vriendendienst neemt Jojo de schuld op zich van een diefstal die hij niet heeft gepleegd. Sukkel! Resultaat: verplicht muren schilderen in een verzorgingshuis.

Daar ontmoet hij ‘rode’ Leo, een succesvolle bokser in ruste. Er ontstaat een bijzondere vriendschap die het leven van beiden ingrijpend verandert. ‘Heart of a Boxer’ is een voorstelling over knock-out gaan en weer opkrabbelen, over een vriendschap tussen twee mannen die zich met harde klappen en een groot hart uit hun isolement vechten.

Het MUZtheater bestaat al ruim twintig jaar. De eigentijdse voorstellingen zijn zowel spraakmakend als vernieuwend en zijn een reflectie van de hedendaagse werkelijkheid. Dit varieert van nieuw repertoire tot bewerkingen van grote klassiekers.
Rauw, hartstochtelijk, maar ook ontroerend en doorspekt met humor. Een combinatie van fysiek spel, geluidscomposities en multimedia is een vast ingrediënt van hun producties. Vorig seizoen speelde het MUZtheater de voorstelling ‘Smoor’ over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee pubers.

MUZtheater Twee spelers pal voor de neus van de toeschouwer,met een pittige tekst over jeugdige en bejaarde onschuld.

tekst: Lutz Hübner
regie: Annemieke Delis
spel: Klemens Patijn en Joop Wittermans


©BON
Provincie:
Tag(s):