donderdag, 8. september 2005 - 11:35

Politie bindt strijd aan met auto-inbrekers

Baarn

Om het stijgend aantal auto-inbraken terug te dringen gaat de politie van het district Eemland noord een aantal bijzondere maatregelen nemen.
<BR>
<BR>Zo zal de inzet van de Technische Recherche bij een auto-inbraak geïntensiveerd worden. Dit houdt in dat er een aantal technische hulpmiddelen, zoals dactyloscopisch onderzoek of DNA-vergelijkingsonderzoek, worden ingezet om de mogelijke dader van het delict te identificeren. Essentieel is het dat de eigenaar van de auto bij ontdekking van de inbraak zijn voertuig zoveel mogelijk onberoerd laat. Dit om eventuele vernietiging van sporen te voorkomen.

Daarnaast zal van een dergelijke inbraak niet langer een “internet-aangifte� worden opgenomen. Dit is een aanpak die haaks staat op het landelijke beleid maar de stijging van het aantal auto-inbraken noopt deze insteek. In een aangifte die door een politiemedewerker wordt opgenomen kan immers meer bruikbare informatie worden opgenomen dan in een door het slachtoffer zelf opgezette internetaangifte. Deze werkwijze is een stuk arbeidsintensiever en zal ook alleen voor de projectperiode gelden. Door middel van de uitgebreidere informatie, bijvoorbeeld op het gebied van gebruikte inbraakmethode, kan een analyse plaatsvinden die mogelijk kan leiden naar identificatie van de dader(s). Uiteraard wordt ook de burger gemotiveerd om alert te zijn op verdachte situaties en bij het waarnemen van een auto-inbraak direct te bellen met 112. Op deze manier is laatstelijk een auto-inbreker in Baarn, kort na het plegen van zijn delict, aangehouden.
Zo probeert het district Eemland noord de ontwikkeling van stijgende auto-inbraakcijfers te stoppen en meer dader(s) te kunnen aanhouden.

© BON / FotoMenno Bausch
Provincie:
Tag(s):