vrijdag, 5. augustus 2005 - 14:10

Politie heeft veel last van dronken mensen

Of de vakantieperiode er mee te maken heeft is niet te zeggen, maar het lijkt wel of sommige mensen niet weten wat ze met hun vrije tijd moeten doen en het dan maar op een drinken zetten. Feit is wel dat de politie deze zomer regelmatig geconfronteerd wordt met lastige dronken mensen, die zich bijna vanzelfsprekend vervelend en agressief gedragen bij aanhouding en confrontatie door de sterke arm.

Donderdagmiddag trof de politie een 47-jarige stomdronken man aan die naast zijn brommobiel lag, hij had net een aanrijding gehad met een paal in de berm. Hij gedroeg zich zeer agressief toen de politie erbij kwam. Hij gaf één van de agenten zelfs een kopstoot.

Donderdagnacht parkeerde een 27-jarige dronken man zijn auto tegen een andere aan. Uiteraard wilde hij niet meewerken aan de blaastest en kon zich niet legitimeren, hij werd ter ontnuchtering opgesloten.

Dezelfde donderdagnacht stond op een carpoolplaats in Borne een auto stil met een 52-jarige man achter het stuur met stationair draaiende motor. De man kon niet eens meer blazen, laat staan nog rijden. Er werd uiteindelijk een bloedproef afgenomen.

Donderdagavond reed een dronken man een hekje omver in Vriezenveen en reed door. Omstanders hadden het kenteken doorgegeven aan de politie die de man opzocht in zijn woning. Hij had 1,8 promille alcohol in zijn bloed. Uiteraard werd hij ook weer agressief en schold de agenten uit. Hij krijgt de nodige boetes nog thuisgestuurd.

Tenslotte werd donderdagnacht in Almelo nog een automobilist aangehouden die te veel gedronken had en wel 1,2 promille. De man moest ook nog 12 dagen zitten, hij werd meteen maar meegenomen.
Provincie:
Tag(s):