woensdag, 12. oktober 2005 - 20:50

Politie maakt einde aan ontvoering

Oosterhout

De politie heeft op dinsdagavond een einde gemaakt aan een ontvoering van een 28-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw was eerder op de dag wederrechtelijk van haar vrijheid beroofd door een 29-jarige ex-vriend, afkomstig uit Leidschendam. De man dwong haar om mee te gaan in een auto. Een getuige zag vervolgens kans om alarm te slaan.

Op basis van het merk, kleur en kenteken van het voertuig werd aan de omliggende politiekorpsen een opsporingbericht gedaan. Het voertuig werd in de vooravond gesignaleerd in De Bilt, waarna een achtervolging ontstond. De man pleegde onderweg een reeks aan verkeersovertredingen en reed daarbij in op twee agenten. De politie heeft tijdens de achtervolging steeds de nodige voorzichtigheid in acht genomen, vanwege de veiligheid van het slachtoffer en de andere weggebruikers. Via de A-27 ging het in zuidelijke richting, waarna de dader met zijn slachtoffer in Oosterhout terecht kwam.

Op de Strijenlaan in Oosterhout zag de vrouw kans om zich uit de rijdende auto te laten vallen, toen het voertuig vaart minderde. De politie kon kort daarna de verdachte inrekenen, door op de Strijenlaan een aanrijding met hem te forceren. Dat was rond 21.15 uur. De man weigerde vervolgens om uit de auto te komen. Omdat het onduidelijk was hoe en waarmee de man bewapend was, werd een politiehond ingezet. Dit leidde tot de arrestatie van de verdachte. De man had op dat moment de beschikking over een slagersmes, dat in beslag is genomen.

Rechercheurs van het politiekorps Haaglanden hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Fysiek was zij ongedeerd, uiteraard was zij wel hevig geëmotioneerd. Vermoedelijk verkeerde de verdachte onder invloed van alcohol en verdovende middelen. Zijn motieven lagen waarschijnlijk in de relationele sfeer. ©BON
Provincie:
Tag(s):