zondag, 16. oktober 2005 - 11:49

Politie neemt wapens van kinderen in beslag

Heerenveen

De politie laat weten vrijdagavond op grond van verboden wapenbezit vier verdachten in het centrum van Heerenveen te hebben aangehouden. De vier verdachten varieerden in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en zijn woonachtig in Heerenveen. De jongens droegen materialen bij zich die als wapen gebruikt konden worden. Een honkbalknuppel, een kettingslot, een tuinkrabber, een vlindermes en een priem zijn door de politie in beslag genomen.

De politie hield de vier aan na diverse meldingen van verontruste centrumbewoners die een vechtpartij aan de Dracht hadden gemeld. Toen de politie arriveerde was er al geen sprake meer van een vechtpartij. Wel van samenscholing van een groep van tien tot vijftien jongeren. De politie koos vanaf dat moment voor extra surveillance in het centrum waarbij geen samenscholing werd getolereerd. Door deze tactiek is escalatie voorkomen.

Later werd duidelijk dat er een onrustige sfeer was ontstaan tussen een groep jongeren uit Heerenveen en groep jongeren uit Aldeboarn. De aanleiding hiervan is niet bekend.
Voor de waarborging van de openbare orde, besloot de politie in de opbouwende fase, vijftien agenten in te zetten. Alle verdachten zijn voor verhoor naar het bureau gebracht en zijn hierna weer vrijgelaten. De minderjarige verdachten zijn overdragen aan de ouders. ©BON
Provincie:
Tag(s):