dinsdag, 9. augustus 2005 - 15:42

Politie onderzoekt vermissing Irakese vrouw

Venlo

De politie in Venlo is dinsdag een technisch onderzoek gestart naar de vermiste Amal Albu-Greo uit Irak. De 43-jarige vrouw en haar vierjarig dochtertje zijn voor het laatst gezien begin februari dit jaar. De politie houdt rekening met eventueel een misdrijf en heeft een rechercheteam geformeerd, dat een uitgebreid technisch onderzoek is gestart in haar woning in de Frans Halsstraat in Venlo.

De vrouw woonde sinds eind vorig jaar met haar dochtertje in deze woning . Zij had haar man verlaten, met wie ze in Velzen woonde, en is vervolgens naar een Blijf van mijn Lijfhuis gegaan. Van hieruit kwam ze in Venlo terecht. Op 10 maart werd ze door het Blijf van mijn Lijfhuis als vermist opgegeven.

De politie heeft in een eerste onderzoek de gangen van de vrouw proberen na te gaan. Hieruit bleek dat zij haar dochtertje op 31 januari van de peuterspeelzaal had laten halen. Begin februari heeft zij nog gebeld met haar mobiel. Bij navraag bij de uitkeringsinstantie bleek dat de vrouw een aanvraag had gedaan voor een vakantie van halverwege februari tot begin maart. Daarna ontbreekt elk spoor. Dit eerste onderzoek leidde ertoe dat er nu wordt uitgegaan van mogelijk een misdrijf, aldus politiewoordvoerder Van Vilsteren. Over het technisch onderzoek tot nu toe konden nog geen mededelingen worden gedaan.

De politie heeft de man van de vrouw nog niet gesproken. De Irakese vrouw was samen met haar dochter op 10 februari te zien in een aflevering over ‘Eerwraak’, die bij NOVA werd uitgezonden.

© BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):