dinsdag, 18. oktober 2005 - 11:22

Politie verwijdert foto’s relschoppers

Nijmegen

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur worden de foto’s van de drie nog onbekende verdachte relschoppers van de ongeregeldheden tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen verwijderd van internet. De laatste weken zijn de foto’s bijna niet meer bekeken.

Tijdens de laatste nacht van de Vierdaagsefeesten op 23 juli ontstonden er ongeregeldheden bij een dancepodium onder de Waalbrug in Nijmegen. Bij deze ongeregeldheden raakten veertien agenten gewond.

Tijdens twee uitzendingen van Opsporing Verzocht werden in totaal zeventien foto’s van verdachte relschoppers getoond. De foto’s zijn ook geplaatst op www.politie.nl.
De identiteit van veertien personen werd bekend door de publicaties. Een persoon meldde zich vrijwillig om publicatie van zijn foto te voorkomen. De politie wist eerder twaalf andere verdachten via ander onderzoek op te sporen.

De politie is zeer tevreden over de inzet van deze manier van opsporingsberichtgeving. Door tips en doordat verdachten zich zelf hebben gemeld, werden vijftien verdachten aangehouden, afkomstig uit het gehele land. Via ander onderzoek was dit veel moeilijker geweest of waren deze verdachten nooit aangehouden.
Provincie:
Tag(s):