woensdag, 14. september 2005 - 13:32

Politie vindt 15.000 wietplanten per toeval

Drachten

Op bedrijven terrein De Hemmen in Drachten heeft de politie dinsdag 3 hennepplantages ontdekt, Totaal werden bijna 15.000 planten aangetroffen. Deze uitzonderlijk grote kwekerij was zeer professioneel van opzet. De elektriciteit voor onder andere verlichting, verwarming, pompen en ventilatie werd illegaal afgetapt.

De politie kwam de kwekerijen eigenlijk per toeval op het spoor toen zij in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen werden aangehouden met een vuilniszak wietplanten in hun kofferbak. De mannen, 22- en 23-jaar en afkomstig uit Groningen, hadden de planten mogelijk bij een inbraak buitgemaakt.

De units in het bedrijfsgebouw worden verhuurd. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit en de rol van de huurders. De aangehouden verdachten zitten nog vast. Het is nog niet helemaal duidelijk of zij nu hebben ingebroken en bij toeval tegen de planten aanliepen of dat zij actief bij de kwekerij betrokken waren. Ze zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Volgens een medewerker van het energiebedrijf heeft het uit het elektriciteitsnetwerk weggetrokken vermogen invloed gehad op de spanning in het netwerk. Mogelijk hebben omliggende bedrijven hier hinder van ondervonden. De kwekerij is ontmanteld en de planten en kweekmateriaal zijn afgevoerd en vernietigd. ©BON/foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):