zondag, 16. oktober 2005 - 16:50

Politie voorkomt confrontatie tussen supporters

Arnhem

De politie heeft zaterdagavond in Arnhem 55 supporters van de voetbalclubs Vitesse en ADO Den Haag aangehouden. De politie had onder andere via de anonieme tiplijn meldingen gekregen dat beide supportersgroepen onderling afgesproken hadden, aan de vooravond van de wedstrijd van zondag tussen Vitesse en ADO Den Haag, om met elkaar op de vuist te gaan. De politie hield aan de hand van deze tips rekening met ernstige verstoring van de openbare orde, laat de politie zondag weten.

Door de politie werd in het begin van de avond een groep Vitesse aanhangers getraceerd in en rond een cafetaria aan de Volkerakstraat. De supporters hadden zich daar verzameld, om van daaruit naar een plek te gaan om met de ADO Den Haag aanhangers te vechten. Er werden 45 Vitesse supporters aangehouden. In een geparkeerde auto van een van de supporters trof de politie enkele knuppels aan. Deze zijn in beslag genomen.

Later op de avond werden ook groepjes ADO Den Haag supporters in de stad gesignaleerd. Er werden 10 supporters van de Haagse club aangehouden. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau. Momenteel zitten nog 19 Vitesse aanhangers en 10 ADO supporters nog vast. De anderen zijn na verhoor heengezonden.

© BON/Archieffoto:John Peters
Provincie:
Tag(s):