zaterdag, 6. augustus 2005 - 23:44

Politie waarschuwt voor ‘reisbureauoplichters’

De politie waarschuwt inwoners van de provincie Drenthe voor Engels sprekende oplichters, die proberen om mensen op slinkse wijze geld afhandig te maken. Sinds donderdagavond kwamen bij de politie in Groningen diverse meldingen binnen van mensen die waren opgelicht. Vanaf vrijdag volgenden de meldingen in Drenthe. Diverse mensen hebben gebeld via het 0900-8844 om hun verhaal te doen over de oplichters. Er zijn ongeveer 25 telefoontjes binnengekomen van inwoners uit diverse plaatsen in de provincie (o.a. Tiendeveen, Hoogeveen, Emmen, Veenhuizen, Paterswolde).

Werkwijze van de oplichters
Een ‘reisbureau’ belt met de mededeling dat de persoon aan de andere kant van de lijn een vakantie heeft gewonnen naar de Caribean. De zogenaamde winnaars worden verzocht hun creditcardnummer door te geven. Mensen die dit niet willen doen, worden na het eerste telefoontje verschillende keren teruggebeld.

Sommigen hebben het nummer van hun creditcard wel door gegeven. Eén van de slachtoffers uit Groningen werd volgens eigen zeggen, terwijl hij nog aan het bellen was met ‘het reisbureau’, een groot geldbedrag in dollars lichter gemaakt. Het betreffende reisbureau bestaat uiteraard niet en wordt gebruikt om vertrouwen te wekken. Aan alle benadeelden wordt geadviseerd om aangifte te doen. De politie waarschuwt voor de praktijken van deze Engels sprekende mensen, die zich uitgeven voor een reisbureau. Zij adviseert een ieder om nooit en te nimmer het creditcardnummer telefonisch af te geven. De politie inventariseert het aantal slachtoffers van het vermeende reisbureau.
Provincie:
Tag(s):