donderdag, 15. september 2005 - 14:02

Politieactie Mokerslag

Naar aanleiding van een aantal schietincidenten in Vlissingen heeft recherche Walcheren van politie Zeeland een onderzoek, genaamd Mokerslag, opgestart.
<BR>Een van deze incidenten vond plaats op 3 juni 2005 in de Sottegemstraat waarbij een persoon gewond raakte. In verband hiermee werden twee Vlissingers van 21 en 26 jaar aangehouden. Zij zitten nog vast.
<BR>Hierna volgde een onderzoek van enkele maanden waarbij huiszoekingen werden gedaan in een tiental woningen in Vlissingen, Yerseke, Wolphaartsdijk en Middelburg. In een van de woningen werd ook nog een kleine hennepkwekerij aangetroffen.

In totaal werden een tiental personen in de leeftijd van 18 t/m 33 jaar aangehouden. Bij de huiszoekingen werden (vuur)wapens en munitie in beslaggenomen waaronder twee automatische vuurwapens.

Een 26-jarige Vlissinger en een 32-jarige inwoner van de gemeente Noord-Beveland worden gezien als de wapen-leveranciers. De recherche loste tevens een ripdeal op waarbij iemand die drugs wilde kopen werd beroofd van zijn geld. Deze 26-jarige Vlissinger zit nog in voorarrest. De anderen zijn na verhoor inmiddels weer in vrijheid gesteld.

© BON Bericht Politie / Archieffoto:Focuss 22
Provincie:
Tag(s):