woensdag, 17. augustus 2005 - 21:32

Prins Willem-Alexander praat met SAIL kunstenaars

Amsterdam

ZKH Prins Willem-Alexander die vandaag de opening van SAIL 2005 verrichtte, sprak kort na zijn aankomst op het SAIL-terrein met drie Art-for-SAIL kunstenaars. Om 11 uur vanochtend ging Art-for-SAIL op het SAIL-terrein van start. Op diverse locaties gingen de kunstenaars aan het werk. Enkelen van hen voeren vanuit IJmuiden mee op de Sørlandet en de Shabab of Oman tijdens de SAIL IN.

Het bezoek aan Art-for-SAIL-kunstenaars Amandine Meunieur, Martijn Sanders en Raquel Maulwurf was de eerste stop die Willem-Alexander maakte op het SAIL-terrein. De prins nam de tijd om te praten met de jonge kunstenaars. “Willem-Alexander vroeg zelf of hij de catalogus van mijn werk mocht meenemen�, vertelt Raquel Maulwurf. Amandine Meunier had speciaal voor de komst van de prins een ‘mobiele voetstap’ gemaakt. Martijn Sanders was zo geconcentreerd aan het werk dat hij de komst van de prins nauwelijks opmerkte. Tegenover Sanders uitte Willem Alexander zijn waardering voor Art-for-SAIL. “Hij zei dat hij dit een mooie gelegenheid vond om kunst aan een groot publiek te presenteren�, aldus Sanders. Ook spraken zij kort over Sanders’ werk. Ter voorbereiding op zijn werk voer Sanders gisteren al een dag mee met de Hr. Ms. Rotterdam.

Sandra Boer, initiatiefnemer van Art-for-SAIL: “De waardering die uit dit bezoek spreekt is geweldig. Het is bijzonder dat ook Willem-Alexander hier de kunst in wording heeft gezien. Veel kunstenaars hebben vooraf uitgebreid onderzoek gedaan en werken hier hun idee uit, anderen reageren direct op de omgeving en op de kansen die SAIL biedt.� © BON
Provincie:
Tag(s):