donderdag, 20. oktober 2005 - 16:22

Proefrit eindigt 13 keer met gestript voertuig

Assen

Op vrijdag 15 oktober is een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden door de politie Drenthe op verdenking van diefstal uit- en verduistering van auto’s. Het gaat om diefstallen in de provincies: Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel.
<BR>De man wordt verdacht van tenminste 13 autodiefstallen. Na een proefrit bracht hij de auto’s niet terug. Vervolgens werden die op willekeurige plaatsen achtergelaten, meestal ontdaan van stoelen of banken. Zijn voorkeur ging uit naar Renaults, type Espace (MPV). Het automeubilair werd door hem verkocht.

De verdachte legitimeerde zich bij de garagebedrijven met zijn eigen rijbewijs, en kreeg daarmee het vertrouwen van de verkopers. Door zijn zwervend bestaan kon hij evenwel niet eerder worden aangehouden. Hij stond landelijk al enkele maanden gesignaleerd. De man is ingesloten. De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) stelt een nader onderzoek in naar deze autodiefstallen. De BR NON houdt zich bezig met de bestrijding van regio-overschrijdende criminaliteitsvormen die maatschappelijk een behoorlijke impact hebben. Er is daarbij sprake van nauwe samenwerking tussen negen politieregio’s en zeven arrondissementsparketten in het Noorden en Oosten van Nederland. ©BON
Provincie:
Tag(s):